Advertenties van families op zoek naar gedeelde kinderopvang per provincie

Heeft u al gedacht aan gedeelde kinderopvang ?

Gedeelde kinderopvang, weinig ouders weten er van en dat is jammer ! Het is een oplossing die comfortabel is en het mogelijk maakt om te besparen !
Het principe is simpel: twee families en één oppas. De twee families zijn co-werkgevers van de oppas en leveren beide aandeel aan zijn/haar salaris.

Voor de verdeling zal overeenstemming gezocht worden tussen de twee families, meestal wordt er met het aantal uren rekening gehouden met de zorg voor elk gezin en het aantal kinderen dat wordt opgevangen. De opvang vindt plaats in de woning van de families. Er mag geen opvang bij de oppas thuis plaats vinden (dit is alleen mogelijk bij oppas en babysitters met een officieel certificaat).

De plaats van de opvang kan afwisselen tussen de twee families, elke 15 dagen of elke week. Sommige families geven de voorkeur aan een vaste plaats voor de opvang. Er zijn voordelen en nadelen in beide gevallen. Waar gedeelde opvang plaats vindt, kan het gebruik van extra water en elektriciteit meer kosten opleveren. Hier tegen over staat dat de kinderen niet gebracht hoeven te worden in de ochtend, en opgehaald worden in de avond. Sommige ouders kunnen thuis werken tot de kinderen zijn aangekleed. Wanneer de opvang plaats vindt bij een andere familie is er echter ook een zorg minder: handhaven van een onberispelijke hygiëne in het huis, risico van kleine ongevallen, etc...

De stappen zijn eenvoudig te implementeren voor gedeelde kinderopvang. Elke ouder wordt een apart contract met de oppas aangeboden, op dezelfde manier alsof het een afzonderlijke contract is. Bovendien is er melding gemaakt van het contract verwant aan de andere familie en de verdeling van het loon wordt ook benoemd.

Principales villes